За малките изненади.
Яли ли сте крем брюле някога? Със сигурност.
Но яли ли сте крем брюле в колата? А фламбирали ли са ви го в колата? Едва ли.
Както се пее в песента на The Doors-"People are strange" - о, да, определено.
Така е, да, но не е ли това очарованието на живота, който би бил изключително монотонен без малките неща, онези, които са навсякъде около нас, които осмислят деня ни, които ни вдъхновяват и усмихват. Получавам обаждане, от което научавам, че трябва да слезна пред вкъщи... Защо? За да ми донесат домашно направено крем брюле. С изненада откривам, че ще трябва да се яде в колата от глинените съдчета. :) Е, винаги има първи път.... А върхът бяха кафяватa захар и запалката за фламбиране на крема☺ Ето го и него:
Странна работа, да, и аз така реагирах.... Тези нетипчни изненади са способни да ни оправят деня. И при мен определено беше така....
Да живеят изненадите.
Осмелявайте се да проявите креативност, да покажете една друга страна от себе си, да зарадвате близките или половинката си. Повярвайте-нищо не губите... Напротив само ще спечелите- похвала, възхищение, благодарност. Все приятни емоции... ( с изключение на случаите, в които се е получило зле и сте го опитали-съвет: не го носете!) Този проблем го нямаше при нас :)
Да живеят изненадите.
Осмелявайте се да проявите креативност, да покажете една друга страна от себе си, да зарадвате близките или половинката си. Повярвайте-нищо не губите... Напротив само ще спечелите- похвала, възхищение, благодарност. Все приятни емоции... ( с изключение на случаите, в които се е получило зле и сте го опитали-съвет: не го носете!) Този проблем го нямаше при нас :)
Признавам, беше ми леко неудобно, че не бях аз тази, която го е приготвила, но следващият път мисля да се реванширам с едно крем брюле, а защо не и с едно тирамису... :)
Казаха ми, че някои неща са демоде или клише...
И все пак цветята, малките жестове и добрият вкус са винаги на мода. :-)
Ето и една рецепта за крем брюле :) *
Необходими продукти:
- 1 л течна животинска сметана
- 12 яйца
- 200 г захар
- 60 г кафява захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар