Няма да говоря за ползите и вредите от шоколада :) Тези дни четох в AMICA за журналистката Сара Уилсън, която казва, че "захарта ни прави дебели, а не мазнините", но дори и тя яде шоколад в различни вариации.
Тук отново стигаме до изборите... Дали да ям, или не.... Какъв да изям?, Колко?, Как ще ми се отрази?
Имам една любима фраза от "Адвокат на дявола", на Милтън, който казва, че :"На биохимично ниво любовта се равнява на тонове изяден шоколад", което не е тайна или ново откритие, тъй като е установено, че в шоколада се съдържа фенилетиламин. Този химичен елемент се освобождава и в организма на влюбените, което стимулира приповдигнатите усещанията на влюбеност.
Така де... Изводите са, че да си влюбен е здравословно! Та така и с шоколада... Стига да са в умерени количества и с добро качество, защото ако са от вредните, не мога да гарантирам последствията. :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар